Arabica Bourbon (Jackson, Mbirizi) en Kent, Aranga-groep, Tanzania.

9,0033,50

bloemige aroma’s, donkere bessenzuren en een bijzonder intens vanille mondgevoel

Wissen

Beschrijving

BOERDERIJ GESCHIEDENIS

De vruchtbare, vulkanische grond biedt de ideale omgeving voor de kwetsbare Arabica-planten te kweken zonder veel kunstmatige tussenkomst. De Aranga-groep werd sterk door 10 boeren die zich losmaakten van een slecht beheerde coöperatie om een meer democratische groep op te richten en zich te richten op een verbetering.

Na jarenlange feedback sinds 2015, actieve betrokkenheid van de boeren bij alle aspecten van de handel en meer dan 50% hogere dankzij onze premiumstructuur, hebben ze geïnvesteerd in droog proces door vochtmeetapparatuur en het oogstproces. Door een steeds opener en vertrouwder wordende relatie kunnen ze samen het volle potentieel van de koffiefruit naar boven halen: bloemige aroma’s, donkere bessenzuren en een bijzonder intens vanille mondgevoel.

Plantage: De Aranga-boeren leven op de hellingen van Mt. Meru in het noorden van Tanzania

Land: Tanzania.

Regio: Aranga dorp in Arusha Tanzania.

Hoogte: 1.500 – 1.700 meter boven zeeniveau

Soort plant: Arabica Bourbon (Jackson, Mbirizi) en Kent

Bewerking:  Hand geplukt, gepulpt met door  handpulpers, dubbel nat gefermenteerd, en zon gedroogd

Geroosterd: specialty coffee Amersfoort

Rooster Profiel: Full city roast

Smaak profiel: Vanille, donkere bessen, bloemen

Certificering: Organically grown

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 30 × 20 × 10 cm
Gewicht

250 gram, 1000 gram

Zetmethode

Ongemalen, Turkse Koffie, Espresso-machine handmatig, Espresso-machine automatisch, Mokkapotje, Snelfilter, Filter/Aeropress, Cafétiere, Chemex